Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknoloji alanında faaliyet gösteren iştiraki Tarnet, tarlada traktör kullanırken uydu verilerinden yararlanmayı hedefleyen manuel yönlendirme sistemi ile çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.
Yılmaz, uydudan alınacak veriler ile sürücünün traktörü kullanarak sahada daha verimli operasyon yapmayı hedeflediğine dikkat çekti.
bu sistemi manuel olarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu alanda yabancı ürünler var, bu Türkiye'de bir ilk. Umarım yılı sonuna kadar özerk hale getirmeyi hedefleriz. "
birçok tarımsal üretim aşamasında çiftçinin traktör kullanmasına işaret eden Yılmaz, tarlada daha fazla verim sağlamak istediklerini ifade etti.
" Hasat önemli avantajlar sağlayacak "
Tarnet çiftçileri, traktör sürme, tarım teknolojileri çalışmalarına devam ediyor, ekim ve kullanıma hazırlanan sistemler Umeda ilaçları teknofest'te sergilendi.
Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı (T3 Vakfı) ile Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Sanayi ve Organize olan TEK NOFEST 2020, Gaziantep'te Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Bu bağlamda uydu bağlantılı bir sistem geliştirdiklerini ifade eden Yılmaz,
"ZİHA seri üretime başlayacak"
Yılmaz, ZİHA kullanım alanı ve kullanım kolaylığı amacıyla gerçekleştirdiklerini hatırlattı. TARNET olarak tarım teknolojileri konusunda birçok çalışma yapan Yılmaz, bazı çalışmaların devam edeceğini ve ZİHA'nın seri üretimine başlanacağını vurguladı. d Zirai ilaçla ilgili Hava Aracı (ZİHA). ZİHA ile Mayıs ayından Temmuz ayı sonuna kadar çeltik konusunda yoğun bir çalışma yürüttük ve tıpta çok faydalı olduğunu ZİHA'da gördük. Yılmaz, tarımsal üretimde çiftçinin gübreleme, ekim, ilaçlama, enerji, işçilik ve yakıt gibi girdi maliyetleri olduğunu, bu girdi maliyetlerini düşürdüklerinde çiftçilere ciddi avantajlar sağlayacaklarını belirtti.
TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz yaptığı açıklamada, çiftçilerin tarımsal üretimine katkı sağlamak için çeşitli tarım teknolojileri üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Bu sistemin girdi maliyetleri açısından çiftçilere yüzde 15 ila 20 arasında avantaj sağlayacağını kaydeden Yılmaz, "İnşallah sistemimiz sadece tarla sürmek için değil, ilaçlama, ekim ve hasatta ciddi bir avantaj sağlayacaktır. sistem şu anda manuel çalışıyor, testler devam ediyor. Bu çalışmayı çok yakında çiftçilerimize ürün olarak sunmayı hedefliyoruz. "