Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karara göre 12 Ekim'de belli sınıflar için yüz yüze eğitime başlanıyor. Yolda daha fazla araç bulunan büyük şehirlerde trafiğin gündemde olacağı okula dönüş sürecinde akıllı trafik sistemleri trafik akışını yönetmeye ve yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.
Pandemi döneminde uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim gibi dijitalleşen iletişim süreçleri devam ederken, okul trafiğine dönüş bana yine hatırlattı. Zaman kaybına neden olan ve stresi tetikleyerek yaşam kalitesini olumsuz etkileyen büyük şehir trafiği, otoriterlerin de çözüm bulmaya çalıştığı bir konu olurken, uzaktan operasyonlar bu zorluğu bir nebze olsun hafifletmiştir.
Ülkemizde 12 Ekim'de kısmen kapılarını yeniden açan eğitim kurumları, trafiğe daha fazla ulaşım aracını dahil ederek yoğun nüfusun yoğun olduğu şehirlerde trafik tartışmalarını yeniden gündeme getirecek. Ancak gelişen teknoloji, hem yetkililer hem de vatandaşlar için çıkmaza giren trafik sorununa çözüm olabilecek formüller içeriyor.
Trafik akışı, trafik davranışını analiz eden yapay zeka ile yönetilir
IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojisinin getirilmesiyle, internete bağlı cihazlar artık birbirine bağlı. konuşulduğunda verilerin ortaya çıkması sağlanır ve veriler yapay zeka ile anlam kazanır. Akıllı şehirlerin de temelini oluşturan ve bugün dünyanın önde gelen birçok metropol ve mega kentinin yaşam kalitesinin iyileştirilmesinde kilit rol oynayan teknolojiler, trafik akış yönetiminden fayda sağlamak için anlamlı bilgiler edinme fırsatı sunuyor. Ekin Akıllı Trafik Sistemi gibi akıllı şehir çözümleri yapay zekadır ve yüksek çözünürlüklü video gözetim sayesinde, trafikteki araç sayısı ve türü gibi şehre özgü trafik düzen ve davranışlarını analiz ederek günlük şehirleri akıllı şehirlere dönüştürür. , yoldaki sıkışık noktalar, trafiğin yoğun olduğu saatler ve trafik kesintilerinin olduğu alanlar. Yapay zeka ile anlamlı hale gelen veriler sayesinde şehir yönetimleri trafiğe çözüm getirmek, kaynakları daha iyi yönetmek ve doğru planlamayı yapmaktan farklı uygulamaları hayata geçirebiliyor.
Akıllı trafik çözümleri, büyük şehirlerde yaşam kalitesini iyileştirmek için gereklidir
Kentleşme küresel olarak bir trend haline geldi. Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 2030 yılına kadar dünya nüfusunun% 60'ı kentsel alanlarda yaşayacak. Bu, gelecekte daha fazla mega kentin oluşacağını ve akıllı şehir altyapısı oluşturulmazsa daha fazla sonuç olarak sorunlar ortaya çıkabilir.
Daha yaşanabilir bir gelecek vaat eden akıllı şehir çözümleri arasında kritik bir noktada yer alan akıllı trafik operasyonu ve trafiğin sıkışık olduğu bölgeler tespit edilecek. Rotalar analizle optimize edilebilir. Bu, örneğin günlük rutin rotalarda zamandan tasarruf etmeyi mümkün kılar. Trafik kazalarının önlenmesinde proaktif rol üstlenen akıllı trafik çözümleri, olası kaza durumlarında alarm vererek müdahale süresinin kısaltılmasına yardımcı olur.
Ekin Akıllı Trafik gibi akıllı trafik çözümlerinin en önemli özelliği olduğunu belirten Ekin Akıllı Şehir Çözümleri Yönetimi, çevresel sürdürülebilirliğe geçiş ve daha az egzoz tüketimine yardımcı oluyor. "İklim değişikliği krizinin ve şehirlerdeki hava kirliliğinin tetikleyici faktörlerinden biri olan egzoz dumanının azaltılmasına önemli bir katkı sağlıyoruz" dedi:"Akıllı trafik çözümleri, işlevini yitirmiş geleneksel trafik çözümlerinin yerini alarak daha güvenli ve daha az stresli yollar uzaklaşmayı mümkün kılar Akıllı şehirler, insanların hayatlarını kolaylaştırarak, şehirlerin yaşanabilir ve çalışılabilir olmasını sağlayarak zamanlarını verimli kullanmalarını sağlar. gelecek nesiller. "