Washington merkezli Rape Abuse Incest National Network adlı örgütün kayıtlarına göre ABD'de yılda ortalama 433.600 tecavüz vakası görülürken, tecavüze uğrayan kadınların yüzde 54'ü 18-34 yaşları arasında. Bu kadınların yüzde 15'i 12-17 yaş arası çocuk mağdurdur.
ABD'deki kadınlar, çok sayıda kadın hakları örgütü ve aktivistinin önderlik ettiği çabalara rağmen aile içi şiddetin mağduru olmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili hazırlanan raporlarda fiziksel şiddet Cinsel saldırıya uğrayan kadınlara ekonomik, psikolojik ve sosyal destek için ayrılan kaynakların yeterli olmadığı ve bu durumun şiddete maruz kalan kadınları yönden çaresiz bıraktığı belirtiliyor. fiziksel ve ekonomik güvenlik.
Kayıtlara göre ABD'de her 4 kadından 1'i dayak, yanma, boğulma gibi ciddi yaralanmalara neden olacak fiziksel şiddete maruz kalırken, yaralı kadınların sadece yüzde 34'ü hastaneye veya sağlık polikliniğine gidiyor ve tıbbi yardım isteyin.
Colorado merkezli Ulusal Aile İçi Şiddetle Mücadele Koalisyonu (NCADV), ABD'nin Türkiye'deki 5 kadından 1'inin hayatları boyunca en az bir kez tecavüze uğradığını, bu saldırıların yüzde 46,7'sinin, yüzde 45,4'ünün tanıdık ve akrabalar tarafından gerçekleştirildiğini, Eski eşler veya sevgililer tarafından yüzde 45,4.
Kayıtlarda, tecavüz mağduru olan Amerikalı kadınlar arasında uyuşturucu bağımlılığında genel ortalamaya göre 10 kat artış vardı, bu da bu kadınların bir sonraki cinsel saldırıya uğrama olasılığını artırıyor. ABD, "kadınların cinsel saldırı riskinin en yüksek olduğu ülkeler" listesinde ilk 10 ülke arasında yer alıyor.
Dolayısıyla 2018 yılında Reuters tarafından 550 uzmanın katılımıyla yapılan bir çalışmada ABD, Suriye ile Hindistan ve Afganistan'ın hemen ardından üçüncü sırada yer aldığı sonucuna varmıştır. "Cinsel saldırı riski en yüksek olan ülkeler "durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.
Birleşmiş Milletler tarafından yapılan bir çalışmada ABD, hamile kadınların veya bebeklerinin ölümüne neden oldu. Meydana gelen şiddet olaylarında lider ülkeler arasında yer aldığı belirtildi.
Uzmanlar, kadın cinayeti Türkiye'de silahlara erişim kolaylığının ana rolü oynadığını belirtiyor.
Genel suç oranı açısından beşinci sırada yer alan Nevada, 2014 yılında aile içi şiddette birinci sırada yer alırken, 2014'ten sonra 48,1 ile üçüncü sıraya geriledi.
“Cinsel saldırı açısından kadınlar için en tehlikeli 10 ülke” arasında yer alan ABD'de aile içi şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artmaktadır. Öte yandan NCADV'nin şiddet ve tecavüz vakalarının devlete göre dağılımı tartışılıyor. Raporda, 100 bin kişide 161 vaka ile cinsel saldırının ülkeden 4 kat fazla yaşandığı Alaska'da her 2 kadından 1'inin hayatında en az bir kez fiziksel şiddet veya tecavüze uğradığı belirtiliyor.
Mağdurların yüzde 38'i profesyonel iş veya eğitimde. Yüzde 37'sinin tarlalarına tutunamayacağı ve yüzde 37'sinin ailelerinden ayrı olduğu bilgisinin yer aldığı raporda, özellikle 2018'den itibaren Amerikalı kadınlar "MeToo" (Ben de) kampanyası olduğu belirtiliyor, Yaşadıkları cinsel saldırıları anlattığı, ülkede kadınlara karşı kaydedilen cinsel davalarda zirveye ulaştı.
AA muhabirinin ABD'de kadına yönelik şiddetle mücadele eden Ulusal Aile İçi Şiddet Hattı'ndan derlediği bilgiye göre ülke, ortalama 24 kadın eski eşi veya sevgilisi tarafından dakikada ortalama fiziksel şiddete maruz kalırken, Bu sayının yılda yaklaşık 12 milyon kadına karşılık gelmesi dikkat çekicidir.
Cinsel saldırıya uğrayan kadınların yüzde 94'ü travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor, yüzde 33'ü ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin (CDC) aile içi şiddet vakalarında silahla yaralanma veya ölüm oranlarının paylaşıldığı raporunda, 2010-2017'de bu nedenlerden ölen kadının en az bir kez intihar etmeyi düşündüğü ve yüzde 13'ü intihara teşebbüs ettiği belirtildi. Sayının son 10 yıla göre yüzde 26 arttığına dikkat çekildi.
Fiziksel şiddet Et gören kadınların en fazla 18-24 yaş grubunda olması dikkat çekerken, Ulusal Aile İçi Şiddet Hattı'na günde ortalama 20 bin fiziksel şiddet raporu gönderildiği belirtiliyor.
CDC tarafından kadın cinayetlerinde sadece 18 eyalete dayanılarak hazırlanan bir diğer rapor, 2003- 2014 yılında 10 binden fazla kadının eşleri veya sevgilileri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor. Raporda ülke genelindeki sonuçlara bakıldığında, ABD'deki kadınların diğer gelişmiş ekonomi ülkelerindeki kadınlardan 21 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğunu vurguladı.
Washington eyaletinin yüzde 42,6 ile dördüncü sırada yer aldığı listede Washington'daki genel suçların yarısından fazlası kadınlara yönelik. Kadına yönelik şiddetin yüzde 40'ının, cinayet ya da intihar yoluyla hayatını kaybedenlerin yüzde 92'sinin kadın olduğu New Hampshire eyaletinin listede beşinci sırada yer alması ve bu eyaletin en düşük beşinci eyalet olması dikkat çekicidir. ABD'nin genel suç oranı. Dünya çapında kadınlara yönelik en yaygın şiddet türlerinden biri olan "cinsel saldırı", Amerikan toplumundaki en büyük sorunlardan biri olmaya devam ediyor.
12 milyon kadının birden fazla şiddete maruz kaldığını söyleyen kayıtlara göre, "Bu insanların her biri hayatta bir kez olsaydı, bu ortalama bir yetişkindir Bu, kin her 3 saniyede bir şiddet içeriyor demektir." Yüzde 49,1'lik fiziksel ve cinsel saldırı oranıyla ikinci sırada yer alan Oklahoma, kadın cinayetlerinde üçüncü ülke konumunda.
Öte yandan fiziksel şiddete maruz kalan kadınların ortalama yüzde 40'ı sağlık nedeniyle işini kaybederken, aile içi aile içi şiddet olayları ABD ekonomisine yıllık 8,3 milyar dolara mal oluyor.
ABD, "kadınların cinsel saldırı riskinin en yüksek olduğu ülkeler" listesinde ilk 10 ülke arasında yer alıyor.