Türkiye'nin ilk Mikromekanik ve Saatçilik Bölümü Bursa Tophane Endüstri Maliye Meslek Lisesi kapılarını açmaya hazırlanıyor. Öğrencilerin eğitim göreceği okulda İsviçre yapımı özel torna tezgahlarının bakım ve kalibrasyonu İtalya ve İsviçre'den ustalar tarafından yapılmaktadır. Sultan Abdülhamit Han'ın kurduğu eski Bursa Endüstri Okulu olan Tophane Meslek Lisesi'nde yüzlerce holding sahibi ve yöneticisi yetiştirildi. Müfredat, Türkiye mikromekanik ve saaat Teknoloji Eğitim ve Araştırma Vakfı'nın desteğiyle özel olarak hazırlanmış eğitim alacak öğrenciler, liseden mezun olduklarında artık iş sahibi olabiliyorlar.
Türkiye'de ilk kez özel eğitimciler tarafından öğretilecek mikromekanik ve saatçilik Teknolojisi Bölümü öğrencileri de yoğun ilgi gösteriyor. Makine bölümünden seçilecek öğrencilerin ders almaları için her öğrenciye mikron düzeyinde hassasiyette torna tezgahları tahsis edilir. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve vakıf desteği ile daire başkanlığının kurulacağı binanın renovasyonu tamamlanırken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt dışından getirdiği özel saatçi torna tezgahları Ankara'dan Bursa'ya getirildi.
Tezgahların bakımı İsviçre ve İtalya'dan iki uzman usta tarafından gerçekleştirildi. yapılıyor. Atölyede her öğrencinin tek başına pratik yapmak için kullanacağı sıraların yerleştirildiği belirtildi. Mikron seviyesinde hassas bir şekilde ayarlanan bu tezgahlar için İsviçre'li ustalar özel cihazlarla tam kalibrasyon yapmaktadır. Tezgahların kesin ayarları biter bitmez öğrencilerin eğitim alacakları binaya yerleştirileceği ve eğitime başlanacağı belirtildi.
Burada okuyan öğrenciler, saatçilik parçaları üretmeyi ve birçok teknolojik ürün parçası üretmeyi öğrenecekler. Özellikle hava savunma ve havacılık sanayi için parçalar üretilen mikromekanik alanındav otomatik saatler ile Türkiye'de üretim ile onarım konularında saatçilik sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı vardır. Okulun gün sayımı hakkında bilgi verilmesi
Kurucuların açılışını yapan Mikromekanik ve Zaman Teknolojisi Vakfı Fatihi Serhat Yurttakalan, "Burada ülkemizde ilk kez faaliyet gösteren, Türkiye'nin saatçilik okulu yapılıyor. Saatçilik bölümü için mikromekanik ve Ankara özel tasarlanmış İsviçre tezgahını getirdik. Şimdi iki ustamız var İsviçre'deki firmadan, sıfır kayma ile makineye hassasiyet katmak için Bursa'ya geldi. Bu ustalar İsviçreli ustalar, "Buraya cihazlarımızla kurulacak makinelerin hassasiyet ayarlarını yapmak için geldik. saatçilik okulu. Bu makineler çok kaliteli ve halen İsviçre'de saat fabrikalarında üretimde kullanılıyor. D "Dünya markalı saat fabrikalarında olduğu gibi özen gösteriyoruz" dediler. Saatçilik okulunun görsellerine galeriden ulaşabilirsiniz.